Nieuws

10/07/2020
Mondmasker verplicht in kerken vanaf zaterdag 11 juli

Na de beslissing van het Overlegcomité om het mondmasker voortaan ook te verplichten in de gebedshuizen is het draaiboek voor de vieringen aangepast.
Vanaf morgen, zaterdag 11 juli, is het verplicht om ook in gebedshuizen een mondmasker te dragen. Dat heeft het Overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land donderdagavond beslist. Ook in winkels, theater-, muziek- en conferentiezalen, bibliotheken en musea wordt het dragen van een mondmasker verplicht.

Het Overlegcomité nam de beslissing in aanwezigheid van de Groep van Experts belast met de Exitstrategie (GEES), zo meldde premier Sophie Wilmès. De experts hebben een nieuw verslag voorgelegd waarin zij aanbevelen om de verplichting tot het dragen van een mondmasker uit te breiden. Zij aligneren zich dus met het advies van de Hoge Gezondheidsraad. Wie de verplichting niet nakomt, riskeert een strafrechtelijke sanctie. Een elektronische Nationale Veiligheidsraad zal vandaag de beslissingen van het Overlegcomité valideren.

De overheid benadrukt om bij het dragen van een mondmasker ook de andere gedragsregels te blijven volgen. Ze herinnert eraan dat het masker een aanvullende bescherming is. Onder meer het wassen en ontsmetten van de handen en het bewaren van een veiligheidsafstand van 1,5m zijn basisregels. Deze regels blijven ook onverkort gelden voor de vieringen in de kerken. Het verplicht dragen van een mondmasker komt daar nu bij.

(Bron Kerknet)

Nieuws

30/06/2020
Nieuw doopaanvraagformulier vanaf juli 2020

Beste ouders, hierbij vinden jullie het nieuwe doopaanvraagformulier. Gelieve enkel dit nog te willen gebruiken. Je kan het downloaden, invullen en terugsturen naar ons secretariaat.
Vriendelijk dank voor jullie medewerking. PDF = klik hier

Nieuws

18/06/2020
Secretariaat gesloten in vakantieperiode

Het secretariaat van de pastorale eenheid H. Damiaan is gesloten van 1 juli tot en met 9 augustus.
We blijven wel bereikbaar per telefoon en per mail.
Tel: 056 50 96 13 
e-mail: secretariaat@damiaanledegem.be  
We wensen jullie allen een deugddoende vakantie toe.

Nieuws

08/06/2020
Schema vieringen tot eind september

Dit vind je hier. PDF = klik hier

Nieuws

08/06/2020
Eucharistievieringen heropgestart

Met het weekend van 13 en 14 juni zijn de eucharistievieringen in onze pastorale eenheden heropgestart. Rekening houdend met de nog steeds geldende maatregelen is er een schikking getroffen tot en met eind september. Daarna hopen we terug te kunnen overgaan naar de uurregeling van gewoonte.

1. Er is gekozen om per PE de twee grootste en ruimste kerken te gebruiken voor het vieren van de eucharistie in het weekend. Dat zijn de Sint-Petrus en Pauluskerk en de Sint-Henricuskerk voor de PE heilige Vincent, en de Sint-Elooiskerk en de Sint-Pieterskerk voor de PE heilige Damiaan. In deze kerken is er elke zaterdag en zondag een eucharistieviering op het gewone en gekende uur. Tot en met eind september zijn er geen ‘gemeenschapsvieringen’ meer in het weekend van de 1ste zondag van de maand.
2. In de Sint-Martinuskerk en de Sint-Jan de Doperkerk komen we op dinsdag en woensdag samen voor de eucharistieviering op de weekdag. Deze vieringen gebeuren vanaf nu ook in de kerk (en niet in de winterkapel), dit volgens de voorschriften.
3. Het maximum mogelijk aantal aanwezigen in de kerk is geafficheerd aan elke kerkingang. Hierbij is rekening gehouden met de voorschriften van de afstand van 1,5 meter tussen en rond de stoelen. Er zijn eilandjes van 2 of meer stoelen, dit voor echtparen en mensen die in dezelfde bubbel leven. Er worden hoe dan ook geen stoelen verplaatst of bijgezet in de kerk.
4. Doopsels gaan tot en met eind september enkel door in de Sint-Petrus en Pauluskerk en de Sint-Pieterskerk, dit vanaf 1 juli. Momenten van doopvieringen blijven zoals vermeld op de doopkalender. In deze kerken is voldoende ruimte. Zo dient ook het nodige materiaal voor de doopvieringen niet verplaatst te worden naar de verschillende kerken. Momenteel gebeuren ook geen doopvieringen meer tijdens de eucharistieviering.
5. Mogen wij vragen om altijd de nodige afstand van elkaar te bewaren alsook aandacht te hebben voor de handhygiëne bij het binnenkomen en verlaten van de kerk. Het is ook aangeraden om het mondmasker tijdens de viering te gebruiken.


Nieuws

Nieuws

 
10/07/2020
Mondmasker verplicht in kerken vanaf zaterdag 11 juli
  Lees meer »
 
30/06/2020
Nieuw doopaanvraagformulier vanaf juli 2020
  Lees meer »
 
18/06/2020
Secretariaat gesloten in vakantieperiode
  Lees meer »
 
08/06/2020
Schema vieringen tot eind september
  Lees meer »
 
08/06/2020
Eucharistievieringen heropgestart
  Lees meer »

Agenda